Staj hakkında duyuru ( güncellendi 07.07.2023)

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 2023 Yaz Stajı Duyurusu

2023 Yaz döneminde staj yapmak isteyen öğrenciler aşağıda belirtilen tarih ve sürelere uyarak belirtilen yerlerde staj yapabilirler.

Önemli tarihler:

1. 2023 Yaz dönemi stajı başvurusu için son gün 31 Mayıs 2023
  2. Staj yapılabilecek tarihler: 2022-2023 Bahar dönemi bütünleme sınavı bitim tarihinden 2023-2024 Güz dönemi başlangıcından bir gün öncesine kadar.
  3. Staj süresi: En az 20 en çok 30 iş günü.

Staj yapılabilecek yerler:

1. Moleküler Biyoloji ve Genetik, Biyolojik Bilimler, Biyomühendislik ya da Biyoteknoloji alanlarında etkinliği olan kamu ya da özel sektördeki araştırma enstitüleri ve üniversiteler,
  2. Üniversitelerin Tıp, Veteriner, Eczacılık ya da Ziraat Fakültelerinde bulunan Moleküler Biyoloji yöntemlerin kullanıldığı tanı ve araştırma laboratuvarları.
  3. Moleküler biyoloji tekniklerinin kullanıldığı özel kuruluş laboratuvarları.
  4. Endüstriyel Biyoteknoloji sektöründe üretim ve araştırma etkinlikleri olan kamu ve özel sektördeki kuruluşlar.
  5. Laboratuvar iş planlaması ve yönetimi ya da tanı, kalite kontrolü, ürün geliştirme için analizler yapılan işletmeler.
  6. Biyoinformatik, moleküler modelleme ile biyolojik etkileşimlerin incelenmesi, biyolojik alanlarda veri madenciliği ve benzeri hesaplamalı biyoloji içeren çalışmaların yapıldığı işletmeler.
  7. Bölüm staj komisyonu, moleküler biyologların mesleki uzmanlık alanına girmeyen bir alanda staj yapmayı isteyen bir öğrencinin staj talebini kabul etmeyebilir.

Not:

1. Listedeki özellikleri taşıyan yurt dışı kamu ve özel sektör kuruluşlarında staj yapılabilir.
  2. Listede tanımlanmamış bir alanda staj yapmak isteyenler staj komisyonundan onay almak zorundadır.

Sorularınız için Arş. Gör. Hasan Uzkuç ile iletişime geçebilirsiniz.

EK1_Staj_Başvuru_Formu (1).pdf
EK2_Staj_Başarı_Belgesi (1).pdf