Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Fen Fakültesi
Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü

5. GENÇOMÜ Öğrenci Kongresi 5 - 6 Mart 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi

.

5. GENÇOMÜ Öğrenci Kongresi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Melih TAŞKIN ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Topluluğu (GENÇOMÜ) Akademik Danışmanı Prof. Dr. Tuğba BOYUNEĞMEZ TÜMER ile GENÇOMÜ Yönetim Kurulu üyeleri tarafından düzenlenen V. GENÇOMÜ Öğrenci Kongresi 5 - 6 Mart 2022 tarihleri arasında Youtube üzerinden canlı yayın ile gerçekleştirildi.

Bu sene beşincisi düzenlenen kongre programında ilk gün sırasıyla Maltepe Üniversitesi'nden Ranan Gülhan AKTAŞ tarafından "Kanser Araştırma Alanında Yeni Teknolojiler: Üç Boyutlu Hücre Kültürleri ve Yapay Zekâ", İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden Prof. Dr. Anne Frary tarafından "Plant Tissue Culture Techniques and Applications", Hacettepe Üniversitesi’nden Doç. Dr. Tunca Doğan tarafından "Yeni İlaç Adayı Moleküllerinin Keşfinde Yapay Zekâ Tabanlı Yaklaşımlar" ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Bengi ÜNAL tarafından "Klasik Yaklaşımları, Yeni Viral Yöntemlerle Birleştirerek Nörodejenerasyonu Çalışmak" başlıklı sunumlar gerçekleştirilmiştir.

Kongrenin ikinci günü Yale Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ellen Hoffman tarafından yapılan "Functional Analysis of Autism Risk Genes" başlıklı sunum ile başlamıştır. Kongre, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Çağrı Ünal tarafından "Kortikal Ketleyici Şebekelerin Evrenselliği Üzerine: Lateral Amigdala Bize Neler Söylüyor?" ve Marmara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Korkut Ulucan tarafından "Spor Genetiği ve Yaklaşımları" başlıklı sunumlar ile devam etmiştir ve son olarak kongre, Koç Üniversitesi’nden Sayın Dr. Öğretim Üyesi Hasan Demirci tarafından yapılan "Yapısal Biyolojinin Türkiye’deki Parlak Geleceği" başlıklı sunum ile sona ermiştir.

Bu kongrenin gerçekleşmesini sağlayan başta bölümümüz öğrenci topluluğu GENÇOMÜ Yönetim Kurulu'na ve Akademik danışmanları Prof. Dr. Tuğba BOYUNEĞMEZ TÜMER’e, topluluğun her daim yanında olan Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Melih TAŞKIN’a ve katkısı olan diğer öğretim elemanlarımıza ve Kongre kapsamında birbirinden önemli konularda yaptıkları araştırmaları öğrencilerimize anlatan ve bilgilerini paylaşan tüm davetli konuşmacılarımıza çok teşekkür ederiz.