Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Fen Fakültesi
Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü

III. GENÇOMÜ Öğrenci Kongresi

.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Topluluğu (GENÇOMÜ) Akademik Danışmanı Doç. Dr. Tuğba Tümer ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Melih Taşkın ile topluluk öğrencileri tarafından düzenlenen III. GENÇOMÜ Öğrenci Kongresi 06-07 Mart 2020 tarihleri arasında Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Bu sene ikincisi düzenlenen kongre programında ilk gün sırasıyla İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi Dr. Öğr. Üyesi Ezgi KARACA tarafından “Biyomoleküler Komplekslerin Bütünleştirici Modellemesi”, Acıbadem Üniversitesi’nden Prof. Dr. Uğur ÖZBEK “Nadir Hastalıklar”, ABD Ankara Büykelçiliği’nden Tarım Ataşesi Christine MUMMA “Gene Editing Policy and Regulation in USA” ve Leibniz Enstitüsü’nden Dr. Martin BECKER “Precise Genome Editing in Cereals” başlıklı sunumlar ve hemen ardından Dr. Öğr. Üyesi Ezgi KARACA tarafından Protein Docking çalıştayı gerçekleştirilmiştir.


Kongrenin ikinci günü Koç Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi İsmail Kudret SAĞLAM “Biyoçeşitlilik ve Koruma Biyolojisi için Evrimsel Genomik” ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kemal Melih TAŞKIN’ın “GDO Nedir?” başlıklı konuşmaları ile başlamıştır. Programa daha sonra Aydın Adnan Menderes Üniversite’sinden Doç. Dr. Mehtap KILIÇ EREN’in “DNA Hasarı Cevabının İnce Ayarında WIP1 Fosfatazın Rolü”, ve ReDis Innovation’dan Selin ARSLANHAN’ın “Dünya’da ve Türkiye’de Biyogirişimcilik Ekosistemi” başlıklı sunumları ile devam etmiştir. GENTEST Enstitüsü’nden Dr. Bayram Serdar SAVAŞ “Sağlık Sistemleri için İleri Bir Hizmet Modeli; 7K Tıbbı” başlıklı sunumu ve TÜBİTAK’tan Dr. Jale ŞAHİN “Moleküler Yaşam Bilimlerinde Uluslararası Dolaşım ve Proje Destekleri” başlıklı sunumu ile kongremiz sona ermiştir. 08 Mart 2020 tarihinde ise Şehitler Abidesi Gezisi düzenlenmiştir.


Bu kongrenin gerçekleşmesini sağlayan başta Bölümümüz öğrenci topluluğu GENÇOMÜ düzenleme kuruluna ve Akademik danışmanları Doç. Dr. Tuğba TÜMER’e ve katkısı olan diğer öğretim elemanlarımıza ve Kongre kapsamında birbirinden önemli konularda yaptıkları araştırmaları öğrencilerimize anlatan ve bilgilerini paylaşan tüm davetli konuşmacılarımıza çok teşekkür ederiz.